Almere maakt kans op culturele hoofdstad

Discussies in het Nederlands over het land, de lifestyle, de maatschappij én de taal

Modérateur: Modérateurs leforum.nl

Almere maakt kans op culturele hoofdstad

Messagepar rachel » 09 Fév 2009 17:44

Almere maakt kans op culturele hoofdstad

09 februari 2009

ALMERE - Almere maakt kans om in 2018 culturele hoofdstad van Europa te worden. Dat is de conclusie van de vier studenten van Hogeschool Groningen die de kansen van de burgerinitiatiefgroep Almere 2018 hebben onderzocht. Er zijn volgens het viertal weliswaar knelpunten en vooroordelen die uit de weg moeten worden geruimd, 'maar ze zijn niet zo ernstig dat Almere zijn hand overspeelt als de stad zich kandidaat stelt.'


"De initiatiefgroep heeft bovendien de tijd mee", zo zei Ym de Roos van Almere 2018 donderdagmiddag tijdens de presentatie van de studenten. "De opvatting van het college van burgemeester en wethouders kan kantelen. Tot nu toe was het standpunt van het college nog dat Almere er nog niet aan toe is. Ze vrezen de concurrentie van andere steden. Maar er is nu een andere wethouder cultuur, dus wie weet", aldus De Roos.

De presentatie werd gevolgd door een handvol geïnteresseerde Almeerders en gemeenteraadsleden. Ook daar heerste de opvatting dat Almere het gewoon moet willen om culturele hoofdstad te worden.

De stad maakt als 'new town' volgens de studenten veel kans, omdat in het verleden steden met een underdogpositie op cultureel gebied erin geslaagd zijn om culturele hoofdstad te worden. Dat gebeurde in 1992 met Glasgow dat als een industriestad werd gezien en ook Rotterdam moest in 2001 tegen het imago van woon-werkstad vechten.


bron: webregio.nl

Tja alles kan tegenwoordig !!
Ne doutez jamais qu’un petit groupe de gens réfléchis et engagés puisse changer le monde. C'est d'ailleurs toujours comme cela que ça s'est passé !
Margaret Mead (1901-1978) - anthropologue
rachel
Historien
 
Messages: 9830
Inscrit le: 26 Fév 2005 10:29
Localisation: Toulouse

Re: Almere maakt kans op culturele hoofdstad

Messagepar pwi » 09 Fév 2009 18:14

2018... nog alle tijd om hier weg te komen.

Voorlopig blinkt Almere alleen nog maar uit in gewapende overvallen op supermarkten.
La mauvaise foi est un art
Avatar de l’utilisateur
pwi
 
Messages: 8411
Inscrit le: 31 Mar 2005 19:53
Localisation: Almere


Retourner vers De Nederlandse Hoek

Qui est en ligne

Utilisateurs parcourant ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 4 invités